Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wokad ananas och äpple med rostad kokos och nötter

Annons

Ingredienser (4 pers):

1 färsk ananas

3 fasta, röda äpplen

1,5 dl kokos

100 gr hasselnötter

50 gr valnötter

smör att steka i

2-3 msk ljust muscovadosocker - alternativt farinsocker

2-3 msk karamellsirap - alternativt vanlig, ljus sirap

vaniljglass till servering

Gör så här:

Skär ananasen i stora bitar, ta bort kärnhusen på äpplena men låt skalet vara kvar - lägg frukten i en skål i väntan på wokning. Rosta hasselnötterna på en ugnsplåt i 225 grader i några minuter - passa noga så att de inte bränns. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort så mycket skal som möjligt. Hetta upp en wok- eller stekpanna och torrosta kokosflingorna, rör hela tiden så att de inte bränns. Ta upp kokosen och lägg den i en skål tillsammans med nötterna så länge. Lägg en klick smör i pannan och ha i socker och sirap. Häll ner frukten och woka den i några minuter under omrörning. Vänd slutligen ner nötter- och kokosblandningen. Servera med en kula vaniljglass och toppa anrättningen med att ringla lite mer sirap över varje portion.

Mer läsning

Annons