Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för gropar på E 18 i höjd med Ledinge "Om det inte åtgärdas kan det sluta med en allvarlig olycka"

När Magnus Belmé körde E 18 från Stockholm till Norrtälje i torsdags körde han ned bilen i en grop som låg mitt i vägbanan. – Det är ett gäng hål i högra vägbanan och jag anmälde det till Trafikverket direkt, men 24 timmar senare hade ingenting hänt, säger han.

Annons
Foto: TT

Enligt Magnus Belmé är det flera håligheter i vägbanan i höjd med Ledinge trafikplats. Han bedömer att den grop han körde ner i var närmare en decimeter djup och en meter lång.

– Det blev en väldigt smäll så jag har fått åka in med bilen på verkstad för att få hjulet balanserat, säger Magnus Belmé som direkt efter händelsen i torsdags anmälde felet i vägbanan till Trafikverket.

Men när han på nytt passerade platsen i fredags fanns hålen kvar och det saknades varningsskyltar. Något han tycker är dåligt.

– Jag kan ju inte vara ensam om att ha råkat ut för det här och jag är rädd att om det inte åtgärdas så kan det sluta med en allvarlig olycka. Om det inte går att laga vägen direkt så borde det i alla fall komma upp skyltar som varnar för groparna, säger han.

När NT är i kontakt med Trafikverkets entreprenör Svevia meddelar de att de kommer åka ut till platsen för att undersöka vägbanan snarast.

Mer läsning

Annons