Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trattomelett

Schalottenlök, camenbert och trattkantareller passar bra som fyllning i en snabbgjord omelett. Bjud tomat- och rödlökssallad till och låt din hemgjorda dressing få smak av balsamvinäger, dijonsenap och extra fin olivolja.

Annons

Ingredienser (1 pers):

3 ägg

1 msk vatten

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 msk smör

75 gr trattkantareller

2 schalottenlökar

2 rejäla skivor camenbert svårt att ange exakt vikt, ta så mycket du själv vill ha!

Gör så här:

Skär svampen i mindre bitar och finhacka löken. Fräs blandningen i 1 msk smör i en het stekpanna ett par minuter utan att det tar för mycket färg. Salta och peppra, ta upp blandningen och stek sedan omeletten ( ägg, vatten, salt och peppar som vispats samman) i 1 msk smör. Lägg på camenbertost och svampblandning på den färdiga omeletten, lyft sedan den ena kanten på omeletten och vik ihop den innan den serveras omdelbart.

Mer läsning

Annons