Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trattkantarellsoppa

Jättegod trattkantarellsoppa som dessutom är mycket lättlagad. Som förrätt räcker receptet till fyra, som huvudrätt är det lagom för två.
 
 

Annons

Ingredienser (4 pers):

3 dl finhackade trattkantareller

1 finhackad schalottenlök

2 msk smör

2 msk vetemjöl

7 dl mörk oxbuljong

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 dl creme fraiche

0,5 msk kinesisk soja

3 msk torr sherry

Gör så här:

Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om, späd med buljongen. Låt det hela kola sakta cirka tio minuter. Häll i grädde, mjölk, creme fraiche och soja. Fortsätt koka soppan sakta i ytterligare tio minuter. Tillsätt sherryn och smaka av; tillsätt salt och peppar försiktigt vid behov.

Mer läsning

Annons