Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändska vårrullar

Tha Birgerssons traditionella thairätter.

Annons

Ingredienser (4-6 port)

16 st spring roll pastry (finns i frysdisken i asiatiska affärer och ibland också i vanliga, välsorterade butiker)

2 nystan glasnudlar

0,5 kg fläskfärs

1-2 finhackade morötter

2 dl finsstrimlad vitkål

2 msk mushroom soy sauce (thai)

2 msk ostronsås

1 msk grönsaks- eller kycklingbuljong

1 tsk salt

olja

Gör så här:

Ta upp vårrulledegen ungefär två timmar innan de ska användas och låt tina i kylskåp.

Lägg nudlarna i varmt vatten i två minuter och klipp dem sedan i små bitar.

Skär morötterna och vitkålen i små bitar och blanda ihop med fläskfärsen.

Fräs kött- och grönsaksblandningen i panna med de olika såserna och saltet.

Lägg i de klippta nudlarna och låt det hela koka ihop ett litet tag. Ställ åt sidan.

Fyll degarken med kött- och grönsaksblandningen.

Hetta upp ganska mycket olja i en stor stekpanna, sänk värmen och stek/fritera vårrullarna i ca 4-5 minuter.

När de är gyllenbruna är de färdiga att servera med kokt ris, sweet chili-sås och sallad.

Mer läsning

Annons