Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveas kanelknutar

Goda kanelbullar som ger mersmak även om du inte har tillgång till råmjölk. Kom ihåg att hålla koll på mjölkens och smörets temperatur i kastrullen.

Annons

Ingredienser (ca 40 st):

150 g margarin

5 dl mjölk (Svea använder hälften råmjölk till sina bullar)

50 g jäst

1 dl socker

0,5 tsk salt

ca 1,4 liter vetemjöl

Fyllning:

100 g smör, 1 dl socker, 3 msk mald kanel som rörs samman

Gör så här:

Smält margarinet i en kastrull och slå på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader.

Smula ner jästen i en stor degskål, häll över degvätskan och rör till dess jästen har löst sig ordentligt. Tillsätt socker och salt. Tillsätt slutligen mjölet och arbeta degen blank och smidig till dess den släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa sig dubbelt så stor; varma dagar bakar Svea ut bullarna efter någon kvart eller så, övriga dagar efter 40 minuters jäsning.

Knåda degen och baka ut den till två rektangulära plattor. Bre fyllningen på degplattan som först viks dubbel och sedan skärs tvärs över i ca 2 cm långa remsor. Vrid remsorna och gör en lös knut som läggs på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Alternativt; baka ut bullarna som vanligt och skär varje rulle ca 20 bitar som sedan läggs med snittytan uppåt i bullformar.

Låt bullarna jäsa ytterligare 15 minuter innan de bakas i 6-8 minuter i 225 gradig ugn.

Mer läsning

Annons