Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stubbmonster blev årets guldholk – skola i Emmaboda flög hem segern

Det blev ett stubbmonster till fågelholk som tog hem vinnartiteln i årets upplaga av SM i fågelholk.

Annons

Årets guldholk: Stubbmonstret, silverholken: Kukuu och bronsholken: Bokholken.

Efter helgens omröstning står det klart att klass 5-6 på Långasjö skola i Emmaboda vann den nionde upplagan av fågelholks SM. Tävlingen arrangerades av Naturskyddsföreningen och lockade 395 tävlingsbidrag från skolklasser runt om i hela landet. Inför helgens trädgårdsmässa i Stockholm hade tio finalister valts ut och nu står det alltså klart att eleverna på Långasjö skola byggde årets guldholk.

På andra plats kom Adolf Fredriks musikklasser 5A i Stockholm som med bidraget Kukuu får priset silverholken. På trejde plats, bronsholk, kom klass 7 på Bokelundsskolan i Sölvesborg med bidraget Bokholken.

LÄS MER: SM i fågelholk är igång - rösta på din favorit bland stubbmonster och kottinferno

Totalt deltog 8063 personer i omröstningen för att utse årets vinnare. De tio finalisterna kommer under resten av året att finnas för allmän beskådan på Lill-Skansen i Stockholm.

Löaförskoleklass i Lindesbergs kommun fick också juaryns specialpris och ett särskilt omnämnande: ”Löa Friskolas förskoleklass får specialpriset för särskilda insatser för fåglarna i SM i fågelholk 2017 för sitt fina, pedagogiska arbete som ger eleverna en relation till fåglar som håller länge och engagerar många lokalsamhället.”

LÄS MER: TV-guide: Så låter de vanligaste vårfåglarna

Mer läsning

Annons