Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt sparris med rökt sidfläsk och sesamfrön

Annons

Ingredienser (4 portioner):

300 g kraftigt rökt, gärna basturökt, sidfläsk

3 knippen grön sparris

4 msk sesamfrön

2 vitlöksklyftor (finhackade)

3 msk rapsolja

svartpeppar

Gör så här:

Börja med att tärna sidfläsket, ansa sedan sparrisen genom att skära av den nedersta delen och finhacka vitlöken. Stek fläsket på medelvärme i torr panna under några minuter och tillsätt sedan sparris och vitlök. Tillsätt sesamfröna och oljan och stek sedan alltsammans under omrörning, det brukar ta drygt fem minuter för allt att bli klart. Dra ett par rejäla varv med pepparkvarnen över och lägg upp på varmt serveringsfat.

Mer läsning

Annons