Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smugglade flera tusen liter alkohol från Tyskland – två män döms för resorna

En man i 60-årsåldern och en man i 50-årsåldern döms för att ha smugglat sprit från Tyskland. En av männen döms också för att ha sålt alkohol vidare till vänner och bekanta.

Annons

Det var under ett drygt år som mannen i 60-årsåldern gjorde flera resor till Tyskland där han inhandlade mängder av alkohol. Totalt handlar det om flera tusen liter öl, sprit och alkoläsk.

Efter anonyma tips kunde Hallstavikpolisen gripa den misstänkte. Mannen ska även ha sålt alkohol vidare - något som han nekar till då han menar att han köpt alkoholen enbart för eget bruk och för att bjuda vänner och familj.

I bevisningen mot mannen ingick dock en mängd kvitton och anteckningar med flera namn, alkoholsorter, kvantiteter och priser som polisen hittade hemma hos mannen. I våras dömdes mannen i Norrtälje tingsrätt och nu har Svea hovrätt slagit fast domen gällande smuggling, olovlig försäljning av alkohol och brott mot alkohollagen.

Under den senaste resan, som skedde i maj förra året, åkte mannen tillsammans med en man i 50-årsåldern, till Tyskland. De har sagt i förhör att tanken var att köpa alkohol som skulle räcka för hela året.

Mannen i 60-årsåldern smugglade då 847,33 liter starköl, 84 liter vin, 63,36 liter cider och 27 liter sprit. Tingsrätten dömde honom till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst för smuggling, olovlig försäljning av alkohol och mot alkohollagen. Hade man istället dömt ut fängelse hade straffet blivit sex månaders fängelse.

Den något yngre mannen smugglade under samam resa 792 liter starköl, 30,75 liter vin, 9,9 liter alkoläsk och 22 liter sprit och dömdes för smuggling till villkorlig dom och 75 timmar samhällstjänst. Nu har alltså hovrätten slagit fast båda straffen.

Mannen hade stora mängder alkohol hemma och sade att allt var för privat bruk.

Mer läsning

Annons