Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakrikt lingonbröd

Annons

Ingredienser (3 limpor):

Dag 1:

4 dl ljummet vatten

1 dl vetekross

1 dl linfrö

1,5 dl russin

2,5 dl lingonsylt

Rör samman ingredienserna i en skål och låt den stå överplastad på diskbänken över natten.

Dag 2:

2 pkt torrjäst

18 dl vetemjöl

5 dl vatten

Gör så här:

Blanda torrjästen noga med mjölet. Häll i 50-gradigt vatten, rör om noga. Häll i blandningen från dag 1, blanda väl. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till tre limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter, använd gärna en brödtermometer och ta ut bröden när den visar 94 grader.

Mer läsning

Annons