Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se när veteranbilarna tog en sväng förbi Riala

Motorhistoriska Sällskapet, MHS, lät årets vinterrally "Snösvängen" göra en sväng förbi Roslagen under lördagen. Lars Jansson från Norrtälje åkte ut för att leta upp och fotografera de 55 deltagande bilarna.

Annons
Foto: Lars JanssonEn blå Volvo P1800, med  herrarna Anders Berglund och Ove Bogart Gunnarsson från Rimbo och Norrtälje bakom ratten.

Deltagarna kom från hela Mellansverige och flera hade rest långt för att få möjligheten att "susa" runt på den nio mil långa banan, berättar Lars Jansson som fotograferat bilarna vid Vira bruk där man hade ett stopp.

Rallyt Snösvängen är öppet för fordon som är minst 20 år gamla. Men i årets rally, där deltagarna namnet till trots fick stifta mera bekantskap med slask än med snö, deltog betydligt äldre bilar än så. Äldst var en Fiat 501 från år 1925. Den framfördes av herrarna Öhman och Gray från Sollentuna.

– En fantastisk prestation med en bil som snart fyller ett hundra år, påpekar Lars Jansson som själv är MHS-medlem men som inte ville ta ut sin bil på årets slaskiga småvägar.

En av de mera långväga deltagarna kom med en röd MG-A. Den hade körts från Julita, Södermanland. Totalt blev det 49 mil för det ekipaget.

Men flera lokala deltagare fanns också med i det 55 bilar långa loppet. Bland dem en blå Volvo P1800, med herrarna Anders Berglund och Ove Bogart Gunnarsson från Rimbo och Norrtälje bakom ratten.

Rallyts allra äldsta bil, en Fiat 501 från år 1925. Den framfördes av herrarna Öhman och Gray från Sollentuna. En fantastisk  prestation med en bil som snart fyller ett hundra år, skriver Lars Jansson.
Foto: Lars JanssonEn röd MG-A, från Julita, Södermanland. Bilen kördes under dagen 49 mil totalt med evenemanget och resorna till och från.

Mer läsning

Annons