Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saftiga saffransbullar

Annons

Ingredienser (ca 35-40 st):

100 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 brk kesella (250 g)

2 påsar saffran (1 g)

1,5 dl socker

0,5 tsk salt

ca 1,6 l vetemjöl

1 ägg (till pensling)

russin

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över jästen. Rör om väl så att all jäst löser sig.

Tillsätt kesellan, saffranet, sockret, saltet och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa väl övertäckt på dragfri plats i ca 40 minuter.

Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma lussekatter och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa lussekatterna med uppvispat ägg och till sist ner två russin i varje bulle. Grädda saffransbrödet mitt i ugnen i ca 8 till 10 minuter.

Mer läsning

Annons