Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatis- och jordärtskocksgratäng

Annons

Ingredienser (4 port):

8-9 potatisar

2-3 skockor

2 tärningar örtagårdsbuljong

4 dl vatten

salt

peppar

ev. vitlök

ca 3 dl riven ost, gärna Västerbotten

smör

Gör så här:

Skala och skiva potatisen och skockorna. Koka upp vattnet och lägg ner buljongtärningarna; förväll potatisen och skockorna tills de är nästan mjuka (känn efter med sticka). Smörj en eldfast form och sätt på ugnen på 200 grader. Häll över grönsakerna och buljongen i det eldfasta fatet och strö riven ost över blandningen. Salta och peppra, pressa eventuellt över lite vitlök. Hyvla slutligen några skivor smör över. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Mer läsning

Annons