Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen sänder live-pilot på nätet – vill nå alla invånare som hänger i sociala medier

Polisen testar ett nytt grepp för att nå ut till allmänheten - en livesändning via Facebook där alla som vill kan ställa frågor i realtid.

Annons

På tisdag den 28 november ska polisen testa det nya sättet att kommunicera med medborgarna. Tillsammans med Trygg i Norrtälje kommun (Tink) ska man göra en pilotsändning live på Norrtäljepolisens Facebooksida mellan klockan 18.30 och 19.15.

Bakgrunden är de invånardialoger som har genomförts i kommunen och som löpande landar i så kallade medborgarlöften och samverkansöverenskommelser.

Då många använder just sociala medier som ett sätt att kommunicera och informera sig med, vill Norrtäljepolisen testa om de kan få in synpunkter även denna vägen, skriver Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef Norrtälje i ett inlägg på lokalpolisens Facebooksida.

Under sändningen kan alla som vill ställa frågor direkt via kommentarsfältet samtidigt som polisen och Tink berättar om hur och vad man jobbar med.

I sändningen kommer Norrtäljes kommunpoliser, lokalpolisområdeschefen, en ungdomsutredare samt representanter från Tink att vara med.

Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef Norrtälje, sänder live på Facebook på tisdag tillsammans med tre kollegor och representanter från Tink.

Mer läsning

Annons