Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pistagetryffel

Härligt söt mjölkchoklad blandad med salta pistagenötter är en suverän smakbrytning som gillas av både stora och små.

Annons

Ingredienser (ca 30 st):

300 g mjölkchoklad (marabous mjölkchoklad eller chocovic 33 %)

0,5 dl vispgrädde

0,5 msk glykos (finns på apoteket)

50 g osaltat smör

saltade pistagenötter

200 g vit choklad (blockchoklad fungerar utmärkt)

Gör så här:

Hacka mjölkchokladen. Koka upp grädden och glykosen, ta bort kastrullen från plattan och häll i den hackade chokladen. Rör till en jämn smet och häll i smöret som får smälta under omrörning. Rör chokladen tills den ser jämn och slät ut, häll upp den i en skål och låt den stelna. Forma chokladen till runda tryfflar (tips: täck handflatorna med kakao så fastnar det mindre choklad på händerna eller använd tunna kirurghandskar). Låt tryfflarna vila i kylskåpet i några timmar, under tiden kan du skala och hacka pistagenötterna fint.

Ta fram tryfflarna och smält den vita chokladen i vattenbad eller i en skål försiktigt i micron. Ta lite av den smälta chokladen i handflatorna och rulla tryfflarna tills de är täckta av chokladen, rulla dem i de hackade nötterna.

Förvara de färdiga tryfflarna i rumstemperatur, 16 till 18 grader. De håller sig i ungefär 3 veckor.

Mer läsning

Annons