Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtyckta luncher på skäret

Han har tillbringat många timmar i köket på föräldrarnas Café E3 ute i Kapellskärs hamn. Idag basar 39-årige Jonas Ridderstad själv över numera omdöpta Kapellskärs krog och café. - Vi har gått från 20 till 70 luncher om dagen, säger han.
 

Annons

Kokoskyckling på grönsaksbädd (4 port)

4 kycklingfiléer (ca 500 g totalt)

4-6 späda morötter

2 purjolökar

2 vitlöksklyftor

1 brk kokosmjölk (400 g)

2 msk kycklingfond

1-2 tsk sambal oelek (efter smak)

lite smält smör

salt och peppar

citronpeppar

riven kokos

finhackad koriander

1 msk tomatpuré

1. Sätt ugnen på 225 grader eller 175 grader varmluftsugn.

2. Skala morötter och slanta morötterna, skär purjolök och hacka vitlöken.

3. Lägg grönsaksblandningen i en ugnssäker, smord form.

4. Häll kokosmjölk, sambal, fond och tomatpuré i en kastrull. Koka upp blandningen och smaka av med salt och citronpeppar.

5. Slå såsen över grönsakerna. Placera sedan kycklingfiléerna ovanpå, pensla på smält smör och stör sedan över kokosen, salta och peppra.

6. Stek i ugn i cirka 35-40 minuter. Garnera kycklingen med hackad koriander, servera med ris eller kokt potatis. Vill du har rätten mer som en gryta går det bra att blanda ner okokt, skivad potatis i grönsaksbladningen.

Kapellskärs skagenröra på ciabattabröd (4 port)

500 g räkor

1 dl creme fraiche

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

pressad citron efter behag

1 knippe dill

0,5 medelstor rödlök

2 msk röd stenbitsrom

svartpeppar

cayennepeppar

1 msk (drygt) tomatpuré

2 ciabattabröd

smör till brödstekning

1. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda creme fraiche, gräddfil, majonnäs, citron, cayennepeppar, tomatpuré och svartpeppar i en skål.

2. Finhacka rödlök och dill. Rör ner lökhacket och dillen i creme fraicheröran och tillsätt också räkorna och stenbitsrommen.

3. Låt röran dra i cirka 20 till 30 minuter.

4. Dela ciabattabröden och smörstek brödet, passa noga så att det inte bränns.

5. Skeda upp generöst med skagenröra på brödet. Toppa med ett par extra räkor, en dillvippa och citronskivor.

Mer läsning

Annons