Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljebo slog till dansande gotlänning och hotade skära halsen av en annan man

Norrtäljebon slog till en kvinna på ett gotländskt dansgolv – och en tid senare hotade han att skära halsen av en man. Bägge gångerna var han full. Nu har han dömts till skyddstillsyn för olaga hot och misshandel.

Annons
Norrtälje tingsrätt. Foto: Hedda Borg Rundqvist/arkiv

En 40-årig Norrtäljebo döms för två fall av olaga hot och ett fall av misshandel. Misshandeln skedde när han befann sig på en restaurang i Visby på Gotland i maj i år. En kvinnlig gäst kände hur hon på dansgolvet plötsligt fick ett hårt slag i bakhuvudet av en person som skulle visa sig vara den nu dömda 40-åringen från Norrtälje.

Läs också: Man dömd för misshandel med batong utanför krog

Slaget, som även kvinnans sällskap bevittnade, var så hårt att hon nästan ramlade omkull. Kvinnan trodde själv att 40-åringen upplevde att hon på något sätt hade stört hans dans.

Några månader senare, i augusti, var Norrtäljebon inblandad i nästa incident som ligger till grund för den aktuella domen. En person som befann sig i centrala Norrtälje hörde tidigt på morgonen ett plums från Norrtäljeån. Han gick i riktning mot var ljudet kom ifrån och i vattnet fick han se 40-åringen, som hamnat där i samband med någon form av konflikt med två tjejer som hastigt lämnade platsen.

Läs också: Man anhållen misstänkt för grovt olaga hot – vapen taget i beslag

När mannen försökte lugna ned situationen blev Norrtäljebon aggressiv och hotade att han skulle skära halsen av honom. Detta hot upprepade 40-åringen till den förbipasserande mannen vid ett tillfälle några dagar senare.

Själv har Norrtäljebon vare sig kunnat erkänna eller förneka gärningarna eftersom han på grund av berusning säger sig sakna minnen från de aktuella händelserna.

Läs också: 39-åring var portad från krogen – åtalas för hot mot krögaren

Norrtälje tingsrätt dömer 40-åringen till skyddstillsyn och att förbinda sig att delta i ett alkoholavvänjande behandling. Han ska också betala 5 000 kronor till mannen vid Norrtäljeån och 5 600 kronor till kvinnan på dansgolvet.

Mer läsning

Annons