Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicoles goda höstgratäng

Annons

Ingredienser (4 pers):

en fläskfilé

en purjolök

kantareller eller annan svamp

ketchup

kryddor (salt och vitpeppar)

Gör så här:

Ansa och skär fläskfilén i 2-2,5 tjocka skivor,krydda med salt och

vitpeppar, bryn dem lite i en stekpanna.

Skär purjolöken i centimetertunna skivor, koka ett par minuter i kastrull så

att de blir mjuka

Gör en vanlig stuvning på margarin, mjöl, mjölk och kryddor. Lägg svampen i

stuvningen.

Smörj en ungsfast form, lägg i köttet, lägg purjolöken ovanpå, klicka lite

ketchup på varje köttbit.Till sist så slår du över stuvningen så att det

täcker allt.

Ugnen ska vara på 200 grader. Låt den stå tills den har fått en fin färg,

det brukar ta 20-30 min. Täck gratängen med ugnsfolie i slutet om den ser ut att få bli alltför bränd i kanterna.

Servera gratängen tillsammans med kokt potatis.

Mer läsning

Annons