Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nässelsoppa

Vackert grön och välsmakande nässelsoppa betyder vår för Anita Karlsson i Blidsta. Receptet är välbeprövat och har gått i arv från hennes mamma Eva Gustavsson -numera tillagar och njuter också Anitas sex barn alla av den goda soppan med långa familjeanor.

Annons

Ingredienser: (4 port)

3 dl förvällda, finhackade nässelskott ca 1,5 liter färska

25 gr smör eller margarin

4 msk vetemjöl

2,5 dl matlagninsgrädde

2,5 dl mjölk

0,5 dl nässelvatten

2 köttbuljongtärningar (kalv)

1 liten knippa gräslök

Gör så här:

Förväll nässlorna i ca 5 minuter och spar vattnet. Kör nässlorna i matberedare eller finhacka.

Smält smöret och fräs mjölet däri. Späd med vattnet, grädden och mjölken, smula ner buljongtärningarna. Hacka gräslöken och rör ner, låt det hela småkoka i några minuter.

Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak. Servera med hårdkokta ägg i halvor.

Mer läsning

Annons