Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marsipanhjärtan med russin och nötter

Marsipan, nötter och russin hör julen till. I de här marsipanhjärtana samsas de tre julsmakerna sida vid sida.

Annons

Ingredienser (2-4 st):

1,5 dl russin

eventuellt 4 msk whisky, konjak eller rom (uteslut om barn ska äta)

1 dl valnötter

200 g mandelmassa

1 påse suckat

cirka 150 g mörk blockchoklad (gärna sorten som smälts i mikro)

valfri dekoration

Gör så här:

Om det är vuxenhjärtan; börja med att blötlägga russinen i sprit i ett par timmar, gärna över natten.

Hacka valnötterna ganska grovt.

Riv mandelmassan grovt och blanda i russin, valnötter och suckat. Knåda och forma till två ganska stora hjärtan eller fyra mindre.

Smält blockchokladen i vattenbad och pensla hjärtat. Använder du påschoklad som smälts i mikro är det bara att klippa ett litet hål i påsen och spritsa över så mycket choklad du vill ha.

Låt stelna, förvaras helst ganska svalt. Avnjut marsipangodiset skuret i skivor.

Mer läsning

Annons