Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittades inlåst i container i fiskehamn – kan ha varit inlåst i flera dagar

Sent på torsdagseftermiddagen hittades en inlåst man i en kyllåda i fiskehamnen i Grisslehamn. Mannen upptäcktes av privatpersoner och ska ha uppgett att han varit inlåst i flera dagar.

Annons
Mannen ska ha hittats i en kyllåda som används till att frysa fisk i.

Enligt uppgifter till NT ska mannen ha hittats efter att personer hört bankande ljud inifrån den låsta containern. De hjälpte honom ut och förde honom till färjeterminalen där personalen ringde efter en ambulans.

– Han var medtagen och frusen men ändå väldigt lugn. Vi la en filt om honom och såg till att han fick varmt att dricka, säger en person som jobbar på terminalen och var med och tog hand om mannen tills ambulansen kom.

Containern som mannen hittades i ska vara en slags kyllåda som används till att frysa fisk i och som har stått i hamnen.

– Han sa att han trodde att han varit inlåst ett par dygn, men visste inte hur han hade hamnat där. Det var privatpersoner som hörde att det bankade men jag vet inte hur de hjälpte honom ut, säger personen som jobbar på färjeterminalen.

Mannen, som ska ha haft en sårskada i huvudet, fördes till sjukhus med ambulans. NT har varit i kontakt med polisen som bekräftar att en patrull har varit vid färjeterminalen i Grisslehamn där en man har varit instängd. Under kvällen hölls förhör med den drabbade.

– Det är konstaterat att en man har blivit inlåst i en container, säger Antoni Ballarin på Norrtäljepolisen.

I nuläget vill han inte kommentera ärendet ytterligare, eftersom allt material inte är sammanställt. Det är ännu inte klarlagt om någon förundersökning om misstänkt brott kommer att inledas.

– Jag kan inte spekulera om vad som hänt, säger Antoni Ballarin.

Mer läsning

Annons