Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidös grillade tonfisk med limecreme och grillad potatis

Annons

Ingredienser (4 pers):

3 dl creme fraiche

ca 0,5 dl färskpressad limejuice

4 skalade, kokta morötter med blast

4 skalade, kokta gröna sparrisar

80 gr strimlad, kökt rödbeta

30 gr färsk bladspenat

30 gr ruccola

3 bakpotatisar skurna i 0,5 cm tjocka skivor

olivolja

4 bitar tonfisk à 160 gr

salt

malen vitpeppar

körvel

Gör så här:

Sjud creme fraiche med salt och vitpeppar i ca 5 minuter. Låt svalna lika länge, rör sedan ner limesaften smaka av. Häll i mera salt och vitpeppar om det behövs; cremen ska serveras kall och tänk på att kall mat behöver mer krydda än varm. Låt cremen stå i kylen ca 2 timmar före servering.

Skala och skölj grönsakerna. Koka dem i saltat vatten. Lägg de färdigkokta grönsakerna i isvatten i någon minut, ta upp dem och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Pensla den skurna potatisen med olivolja, salt och peppar. Grilla i grillpanna i några minuter på varje sida och lägg potatisskivoran i ugnen (70 grader) tills det är dags för servering.

Gnid in tonfisken i olivolja, salt och peppar. Grilla den några minuter på varje sida tonfisken bör serveras med kärna, helt genomstekt blir tonfisken grå och torr. Låt tonfisken vila i ugnen i någon minut tillsammans med potatisen.

Blanda spenat, ruccola, morötter, sparris, olivolja, salt och pepar. Lägg grönsaksblandningen på en tallrik. Strö över lite rödbeta och lägg några skivor av potatisen runt tallriken. Lägg tonfisken på grönsakerna, klicka en sked limecreme på tonfisken och garnera med limeklyfta och körvel.

Mer läsning

Annons