Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättgjorda kokosäpplen

Äpplen och kokos är en riktig höjdarkombination. Prova att göra den här mycket lättgjorda kakan, som egentligen är mer av en äppellåda med ett segknaprigt täcke över sig. En klick lättvispad grädde är gott till.

Annons

Ingredienser:

2-3 stora äpplen

2 ägg

2 dl socker

100 gr smör

1 dl vetemjöl

2,5 dl kokosflingor

Gör så här:

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner mjöl, kokos och det något avsvalnade smöret. Skala och dela varje äpple i fyra delar. Smörj en pajform, ca 28 cm i diameter, och lägg äpplena med den kupiga sidan upp i formen. Se till att äpplena står stadigt; jämna till snittytan vid behov.

Häll över smeten och grädda i 175 grader i 20 till 25 minuter; lådan ska vara vackert guldbrun på ytan men fortfarande vara lite fuktig inuti.

Mer läsning

Annons