Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kantarellbruschetta

Smörstekta kantareller på macka i all ära, men ännu godare blir trattisarna om du gör en italienskinspirerad bruschetta med massor av vitlök, persilja och parmesanost. Den som vill låter en näve pepprig ruccolasallad ligga som grund för svampen.

Annons

Ingredienser (4 pers):

4 skivor italienskt lantbröd, skurna medeltjocka

olivolja

2 dl trattkantareller

4 skivade vitlöksklyftor

3 msk finhackad persilja

1 msk smör

salt och nymald svartpeppar

100 gr hyvlad parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt, placera ut brödskivorna och droppa lite olja på varje brödbit. Rosta brödet i mitten av ugnen till dess de fått en gyllenbrun färg. Stek under tiden hackad svamp och vitlök på medelstark värme i smöret. Salta och peppra försiktigt, vänd ner den finhackade persiljan. Grunda varje smörgås med ruccola, lägg sedan på svampblandningen och toppa slutligen med den hyvlade parmesanosten; lättast att hyvla vackra bitar är det med en bra potatisskalare.

Mer läsning

Annons