Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla kärleksrätter för en varm sommar

Klassisk caesarsallad med chorizostekt kycklingfilé. En matig lunchmacka av landgångstyp där Roslagens delikatesser trängs sida vid sida. Gänget från Gamla stans trädgård och Culinar är nya arrendatorer ute på Kärleksuddens sommarkafé och festvåning.
 

Annons

Caesarsallad med kyckling, chorizo och krutonger (4 port)

Välkänd lunchsallad där kycklingen fått extra smak och sälta av kryddstark chorizokorv.

2 huvuden romansallad

2 dl parmesanost, hyvlad

2 dl krutonger

3 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 pressad vitlöksklyfta

4 sardellfiléer

4 droppar worcestershiresås

2 dl parmesanost, riven

3 äggulor

2 kycklingfiléer

100 g chorizo

1. Tvätta och låt salladen rinna av i ett durkslag.

2. Strimla kycklingen och skär korven i bitar. Stek tillsammans i stekpanna. Låt kallna.

3. Lägg sedan salladen och den hyvlade osten, kycklingen och krutongerna på ett stort fat.

4. Blanda en dressing genom att vispa ner olivolja i en stråle i äggulorna. Det går bra att använda en matberedare eller en elvisp.

5. Tillsätt vinäger, vitlök, finhackade sardeller, wochestershiresås och riven ost och låt dressingen mixas till att den blir slät. Späd med lite kallt vatten om dressingen blir för tjock.

6. Ringla dressingen över salladen och servera.

Kärleksuddens rejäla lunchmacka (4 st)

Matig macka av landgångstyp inspirerad av en favoritmacka som kökschefen Andreas Mattsson brukade äta på kafé i barndomens Västervik.

150 g varmrökt lax från Jussi

5 hårdkokta ägg

0,5 dl majonnäs

150 g handskalade räkor

50 g Väddöskinka

50 g lagrad ost

2 pannbiffar (helst hemgjorda, såklart!)

4 msk rödbetssallad

4 filéer kräftsill eller skärgårdssill

1 stor rågkaka

lite smör

lite löjrom

romansallad, dill och citron till garnityr

1. Dela rågkakan så att det blir fyra halvmånar och bred smör på dem.

2. Lägg sedan på alla ingredienser i den ordning som du tycker passar bäst - ett förslag kan vara lax i ena änden, ost i den andra.

3. Garnera med lite romansallad, löjrom, citron och dill.

Mer läsning

Annons