Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbstarte med krämig mascarpone

En riktig jordgubbsdröm att bjuda på på sommarkalaset. Den mäktiga tårtan med krämig mascarponeost, jordgubbar och florsocker blir extra tilltalande i den hjärtformade pajformen där de skivade bären trängs om platsen.

Annons

Ingredienser:

125 gr smör

3 dl vetemjöl

3 msk socker

3 msk kallt vatten

Fyllningen:

250 gr mascarpone (italiensk färskost)

2 dl (lätt) creme fraiche

0,5 dl florsocker

2 msk malen kardemumma

1 liter jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp samman smör, mjöl och socker, knåda sist i det kalla vattnet. Kör alternativt alla

ingredienser i matberedaren.

Lägg delen att vila kallt i 30 minuter, tryck därefter ut den i en hjärtformad pajform gärna med löstagbar botten.

Klä kanten med en folieremsa så att degen inte halkar ner inne i ugnen. Grädda pajskalet i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Rör under tiden samman färskosten med creme fraichen, florsockret och kardemumman.

Bre ut smeten i pajskalet när den svalnat. Skiva bären och tryck ner dem snett i ett cirkelformat mönster med start från mitten. Pudra strax före servering över tårtan med siktat florsocker.

Mer läsning

Annons