Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannesbergs vita chokladmousse

Annons

Ingredienser:

Chokladhöljen (5-7 st)

50 gr mörk choklad

50 gr vit choklad

Gör så här: Börja med att värma chokladentill 35 grader i vattenbad (skål som ställs ovanpå en kastrull med kokande vatten). Rör om emellanåt.

Bred ut chokladen på 5-7 st fem cm breda och 20 cm långa remsor av kraftig plastfolie (finns i välsorterade mataffärer) i ett tunt, jämnt lager. Fäst ändarna med gem så att chokladen blir droppformad, ställ kallt och låt stelna.

Vit chokladmousse:

230 gr vit choklad

4 äggulor

3,5 dl vispad grädde

ca 1 msk cointreau eller päronkonjak

Hallonsås:

400 gr hallon

citronsaft

florsocker

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad, låt svalna lite. Vispa i äggulorna en i taget, tillsätt likören. Rör ner den vispade grädden, lite i taget. Förvara kallt till servering. Ta undan lite hallon till dekoration.Gör en hallonsås genom att mixa ca 350 gr hallon som sedan smaksätts med citronsaft och florsocker efter smak.

Vid servering:

Ta ut chokladhöljena ur frysen, lossa försiktigt gemen och platsfolien. Fyll chokladmoussen i höljena, skeda upp bärsåsen på tallrikar, lägg ett moussefyllt hölje på varje tallriken och garnera med några hallon.

Mer läsning

Annons