Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVO gör tummen upp för Norrtälje sjukhus: God säker vård och korta väntetider

Tidigare i år genomförde IVO, Inspektionen för vård och omsorg, en tillsyn av alla akutmottagningar i Stockholms läns landsting, däribland Norrtälje sjukhus. Syftet med tillsynen var bland annat att se över patientsäkerheten vid övergång från akutmottagning till vårdavdelning – något som IVO anser att Norrtälje sjukhus lyckats bra med.

Annons

"Norrtälje sjukhus har den personal, lokaler och utrustning som behövs för att god vård ska kunna ges till den aktuella patientgruppen” skriver IVO i sitt beslut, samt ”vårdgivaren fullgör sin skyldighet att vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att patienter drabbas av vårdskador”

Chefläkaren Susanne Bergenbrant Glas och Efva Lagerstedt, verksamhetschef och vice VD i Tiohundra, är båda nöjda med IVO:s utlåtande.

– Inget av detta vore möjligt utan de enastående arbete som görs av alla medarbetare på sjukhuset, säger Efva Lagerstedt i ett pressmeddelande.

– Detta är ett kvitto på att vi jobbar patientsäkert och effektivt både på akuten och inom övriga sjukhuset. Mycket tack vare vårt goda samarbete med biståndshandläggarna vid kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje har vi sällan eller aldrig medicinskt färdigbehandlade patienter kvar på våra vårdavdelningar, vilket gör att överbeläggningar inte är ett problem hos oss. Detta leder i sin tur till korta väntetider och god tillgänglighet på akutmottagningen, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Mer läsning

Annons