Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Annons

Ingredienser (4 st):

1 rulle färdig smördeg

600 g fläskfilé

smör

salt

1 ägg

Fyllning:

400 g färska champinjoner

2 dl creme fraiche

Sås:

2 dl creme fraiche

50-75 g gorgonzolaost

salt

Gör så här:

Värm ugnen till 220 grader. Putsa fläskfilén och bryn den runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra. Skiva och fräs svampen i smör. Tillsätt creme fraichen och låt det hela koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär ett längsgående snitt mitt i filén. Lägg den avsvalnade filén på den utrullade smördegen och fördela svampfyllningen i snittet. Vik ihop degen till ett tätt paket och lägg det sedan i en ugnsfast form med skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 minuter.

Blanda creme fraichen med mosad gorgonzola i en kastrull. Koka upp så att osten smälter och såsen blir slät. Smaka av med salt och peppar.

Skär den inbakade fläskfilén i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Servera med pressad potatis, sås och en sallad.

Mer läsning

Annons