Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungs- och soyaglaserade spett med waldorfsallad

Annons

Ingredienser: (4 pers)

600 gr tärnad picnicbog

0,5 dl soya

2 msk honung

0,5 dl vatten

svartpeppar

Sallad

4 gröna äpplen

2 dl valnötskärnor

2 dl matlagningsyoghurt

1 sypa socker

salt och peppar

Gör så här:

Börja med salladen. Skala och riv äpplena grovt. Blanda raspet med youghurten och de grovhackade valnötterna. Smaksätt med salt och peppar.

Trä upp köttet på träspett, som helst bör blötläggas en stund innan de används. Blanda soyan med övriga ingredienser. Grilla köttet runtom i några minuter, pensla mot slutet med soyablandningen runtom ett par gånger.

Mer läsning

Annons