Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Havtornsparfait

Annons

Ingredienser:

1 dl koncentrerad havtornssaft

3 äggulor

1,5 dl socker

1 msk glukos (flytande på tub, finns på apoteket)

1 gelatinblad

2 dl grädde

Gör så här:

Lägg gelatin i vatten, ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och glukos vitt och tjockt. Värm smeten lite försiktigt i mikron så att sockret smälter lättare.

Vispa grädden.

Krama ur vattnet ur gelatinet och smält i mikron.

Tillsätt gelatin, havtornssaft och den uppvispade grädden i äggsmeten.

Häll upp i små enportionspajformar med lös botten eller i kakformar som kläs med plastfolie på insidan.

Koncentrerad havtornssaft fås genom att den färska saften får stå i flaska några dygn. Den kommer att skikta sig. Använd hävert och sug bort den tunna vätskan som bildas under fruktköttet.

Mer läsning

Annons