Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasselbackspotatis

Lättgjord, snygg att servera och omtyckt gör den klassiska Hasselbackspotatisen till en riktig hit. Kumminvarianten brukar falla både små och stora gäster i smaken; gör gärna några extra potatisar för alla att okynnesäta av efter avslutad måltid.

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser: (4-6 port)

2-3 stora potatisar per person

25 gr smält smör

kummin

flingsalt

svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret som hastigast i micron. Smörj en ugnsfast form väl och skala potatisen. Lägg potatisarna en efter en i en träslev och skär tunna jack ner i den tills kniven tar emot träslevens kant. Potatisen ska skivas nästan ända ner men ändå hålla ihop i botten. Placera potatisen på ett ugnsfast fat, pensla den väl runtom med smöret och strö sedan generöst med kummin och flingsalt över dem. Dra några försiktiga varv med pepparkvarnen och ställ in fatet i 35-40 minuter i mitten av ugnen.

Mer läsning

Annons