Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekisk gratäng

Annons

Ingredienser (4 port):

använd en 3-litersgryta

1 aubergine, cirka 300 gr

0,5 tsk salt

1 squash, cirka 250 gr

500 gr lammfärs

1 ägg

1 dl naturell yoghurt

2 vitlöksklyftor

rivet skal av en halv citron

1 msk hackad mynta

1 msk hackad oregano

1 tsk salt

1 krm peppar

1 msk olivolja

4 tomater

150 gr fetaost

15 svarta oliver

Gör så här:

Lägg grytan i vatten i 10 till 15 minuter. Skölj och skär auberginens i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över saltet och låt auberginen stå och dra i cirka 15 minuter. Skölj och skiva squashen.

Blanda färsen med ägg, yoghurt, pressad vitlök, citronskal, örter, salt och peppar. Smörj grytan med olivoljan. Varva grönsaker och färs i grytan.

Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt grytan stå cirka 45 minuter. Skölj och skiva tomaterna. Ta av locket på grytan och lägg på tomaterna. Smula över fetaosten. Ställ in grytan i ytterligare 15 minuter utan att sätta på locket igen.

Strö oliverna över gratängen före serveringen.

Mer läsning

Annons