Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fars bästa trerättersmeny

Frukost på sängen är en given fars-dag-favorit. Men för den som närmar sig tioårsåldern kan det kanske vara roligt att bjuda pappa på trerätters.
Överraska med Drottningdalskolans smarriga och lättlagade meny!

Annons

Melon med rökt skinka

1 cantaloupemelon

tunnskivad skinka

1. Ta en cantaloupemelon och skär den i skivor.

2. Lägg melonskivorna på assietter och drapera ett par skivor skinka över varje melonbit.

Fläskkarré med klyftpotatis och ädelostsås (4 port)

12 kokta potatisar

4 skivor kött

50 g smör

3 msk mjöl

3 dl grädde+lite mjölk

50 g ädelost

1. Be mamma koka lite extra potatis till middagen kvällen innan, koka med skalen på det blir bäst!

2. På själva fars dag: Skala potatisen med en bordskniv och skär den i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsäker form, salta och peppra och lägg på ett par klickar smör.

3. Sätt in potatisen i ugnen på 175 graders värme i 10-15 minuter. Stek köttet (det går bra med annat kött än karré - till exempel biff eller kassler).

4. Salta och peppra köttet. Gör såsen genom att smälta smöret i en kastrull. Vispa därefter ner mjölet och häll ner grädden, häll i mjölk tills såsen är lagom tjock.

5. Salta och peppra och smula därefter ner ädelosten och låt den smälta. Servera köttet, potatisen och såsen med en sallad.

Vit chokladgratinerad frukt (4 port)

frukt och bär (välj pappas favoriter!)

vit choklad

1. Skär exempelvis banan, melon, vindruvor, päron och ananas med en bordskniv.

2. Lägg frukten i en ugnsäker form och riv vit choklad över.

3. Ställ in i formen högt upp i ugnen och grilla (250 graders värme) i fem minuter. Passa noga så att chokladen inte bränns. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Mer läsning

Annons