Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tre års ombyggnad – nu är fem fartygslägen i Kapellskärs hamn i drift

Kapellskärs hamn har byggts ut och alla fartygslägen är nu i drift.
– En viktig milstolpe är nådd när vi nu har samtliga fem moderna fartygslägen i drift, säger Peter Lundman, driftchef i Kapellskärs hamn, i ett pressmeddelande.

Annons

Kapellskärs hamn har byggt ut. Invigning sker under försommaren.

Hamnens nya pir på 245 meter har varit i drift sedan i somras. Den ursprungliga piren har fått ett ordentligt lyft och är nu redo för trafik, det skriver Stockholms hamnar i ett pressmeddelande.

– Muddringsarbete har gjorts, betong har reparerats och piren har fått nya erosionsskydd, fendrar, pollare, avkörningsskydd och ny belysning. Nya vatten- och avloppsanslutningar är på plats och det är förberett för möjligheten att el-ansluta fartyg, säger Peter Lundman.

LÄS MER: Kapellskär redo att ta emot framtidens fartyg

Den nyrenoverade piren är redo för bruk och börjar användas redan på lördag. Redieriet DFDS kommer att trafikera norra hamnplan och använda sig av den nya speditionsbyggnaden. Den nya piren, som stod klar i somras, kommer att fortsätta att trafikeras av Tallink Silja och Finnlines. Viking Line anlöper färjeläget i hamnens mellersta del.

I och med ombyggnationen har hamnen gått från tre till fem fartygslägen. Det innebär att lösningar för logistik och säkerhet har uppdaterats kraftigt, enligt Stockholms hamnar.

Under försommaren kommer en officiell invigning av Kapellskärs hamn att ske.

LÄS MER: Piren i Kapellskärs hamn för trång för Rosella

Mer läsning

Annons