Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dajmtryffel med rom

Egenhändigt tillverkad tryffel med smak av mörk rom och dajm imponerar på gästerna. Förvara tryffeln i kylskåp och lägg inte fram för många åt gången; fyll istället på med nya, krispiga kulor vartefter gästerna tar för sig.

Annons

Ingredienser (ca 40 st):

1,5 dl vispgrädde

50 gr smör

300 gr mörk choklad av god kvalitet, minst 50% kakaohalt

1 dl kesella

4 msk mörk rom

2 dubbeldajm (ca 125 gr)

kakao

knäckformar

Gör så här:

Koka upp grädden tillsammans med smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i bitar. Rör ner bitarna i gräddblandningen och låt dem smälta. Rör i kesellan och rommen. Ställ in smeten, 15 minuter, att kallna i kylen. Slå de oöppnade dajmpaketen mot diskbänken med kraft, öppna och rör ner dajmkrosset i chokladblandningen. Ställ in smeten att stelna i kylen i ca 30 minuter, ta sedan ut den och forma den till kulor som ryms lagom i knäckformar. Försök att jobba snabbt, tryffeln smälter snabbt. Rulla de färdiga bollarna i kakao innan du lägger dem i knäckformar. Förvara kallt till serveringen.

Mer läsning

Annons