Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Con carne och gryta i skogen

I ur och skur. Var tredje vecka året om både tillagar och äter personal och barn sin lunch i skogen ovanför Gottröra naturförskola.
- Barnen älskar det, de tycker att det är hur spännande som helst, säger förskolechef Johanna Karlsson.

Annons

Chili con carne (ca 6 port)

400 g köttfärs

1 burk krossade tomater

2 burkar vita bönor

1 köttbuljongtärning

vatten efter behov

salt och peppar

chili

grillkrydda

1. Fräs köttfärsen hemma på spisen. Packa ner den stekta köttfärsen och övriga ingredienser och ge dig av utomhus.

2. Blanda allt i grytan på plats, låt koka upp och smaka av med kryddor.

3. Serverea chilin med bröd.

Fiskgryta (ca 6 port)

1 fiskblock

6 potatisar

1 burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

vatten

3 morötter

salt

vitpeppar

1. Skala och skär morot och potatis hemma.

2. Blanda allt utom fisken i grytan ute på plats.

3. Låt grytan koka upp, stoppa i fisken de sista tio minuterna före serveringen.

4. Bjud bröd till fiskgrytan.

Elisabeth Karlsson tipsar om att fisken kan bytas ut mot korv eller kyckling om man hellre vill göra en sådan gryta.

Mer läsning

Annons