Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronmarinerad kyckling med champinjonris

Annons

Ingredienser (6 port):

använd en 4-litersgryta

1 stor kyckling, 1,5 kg eller motsvarande mängd kycklinglår

1 gul lök

200 gr champinjoner

0,5 dl hackad persilja

2 tsk salt

3 dl långkornigt ris

6 dl vatten

några skivor citron

Marinad:

0,75 dl olja

rivet skal och saft från 1 citron

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk hackad salvia

2 tsk hackad citronmeliss

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Tina kycklingen om den är fryst, skär den i sex delar. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i kycklingbitarna. Lät dem ligga minst 4 timmar, gärna över natten.

Lägg grytan i vatten i 10 till 15 minuter. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen. Blanda ner lök, svamp, persilja, halften av saltet och riset i grytan. Häll på vattnet.

Ta upp kycklingen ur marinaden, salta och lägg dem på risbädden. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader, låt grytan stå i 1,5 timme. Ta ut grytan och kontrollera att kycklingen är helt genomstekt. Garnera med citronskivor och grönsallad.

Mer läsning

Annons