Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronmarinerad fläskfilé

Annons

Ingredienser: (10 port)

1,5 kg fläskfilé

1 msk smör

2 msk hackad färsk rosmarin eller 1,5 msk torkad

marinad:

1 st citron

1 dl olivolja

2 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

1 st vitlöksklyfta (pressad)

garnering:

rosmarinkvistar

citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa filéerna. Låt smöret bli nötbrunt och bryn filéerna runt om.

Klappa in rosmarin runt om filéerna och lägg dem på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Sätt termonetern i den tjockaste delen. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter tills innertemperaturen är 68 grader.

Vill du ha den mer genomstekt låter du temperaturen gå upp till 70 grader.

Marinad:

Strimla citronskalet med ett zestjärn eller skala tunt med potatisskalaren och skär i tunna strimlor. Koka upp lite vatten och låt skalen koka 1 minut. Häll av vattnet.

Pressa citronen och blanda 3 msk saft med skalstrimlorna, olivolja, salt svartpeppar och pressad vitlök. Sila köttskyn och häll den kall i marinaden.

Låt filéerna vila minst i 10 minuter innan du skivar dem. Lägg skivorna i en trång form och häll över marinaden. Förvara i kyl gärna ett dygn. Ös några gånger under tiden. Lägg upp på serveringsfat och ös lite av marinaden över. Garnera med rosmarin och citron.

Mer läsning

Annons