Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladmousse med bär och citrussorbet

Annons

Ingredienser (4 port)

125 g mörk choklad av god kvalitet, minst 70%

2 msk strösocker

2 ägg

2,5 dl vispgrädde

ev lite rom eller xanté (päronkonjak)

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor; vispa gulor och socker. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter grädden till mjuka toppar. Blanda ner den smälta chokladen i äggule/sockerblandningen. Blanda därefter ner grädden och vänd sist ner de vispade äggvitorna. Smaka eventuellt av med rom eller päronkonjak. Häll upp chokladmousseblandningen i små cocotteformar, ställ dem att stelna kallt i kylen det tar ungefär 2 timmar.

Servera moussen med skivade jordgubbar och en kula färdigköpt citronsorbet av god kvalitet.

Mer läsning

Annons