Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladmandlar

Kakaopudrade mandlar med smak av både citron och choklad är lite pillriga att göra, men väl värt besväret! Bakom receptet står rikskände konditorn Jan Hedh som gett ut en hel receptbok om sin egen chokladpassion.

Annons

Ingredienser (ca 60 st):

100 gr mandel

25 gr florsocker

1 tsk nypressad citronsaft

1 knivspets smör

200 gr mörk choklad av god kvalitet

25 gr kakaopulver av god kvalitet

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll den oskalade mandeln på en plåt. Rosta mandeln gyllenbrun i ca 10 minuter under omrörning. Häll mandlarna i en liten kastrull tillsammans med florsocker och citronsaft. Karamellisera mandeln gyllenbrun under konstant omrörning. Ta kastrullen av spisen. Tillsätt smörklicken och rör om så att mandlarna skiljs åt. Häll ut på bakplåtspapper, skilj åt och låt kallna.

Smält chokladen försiktigt i mikron. Häll mandlara i en metallskål ohc håll på 1/3 av chokladen. Rö om till mandlarna skiljs åt - upprepa tre gånger o ch låt stelna i kyl mellan gångerna.

Häll mandlarna på ett bakplåtspapper och pudra över kakaopulvret.Häll slutligen mandlarna i en sil och sikta bort överflödigt pulver.

Mer läsning

Annons