Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladkaka med kokostäcke

Annons

Ingredienser (ca 50 bitar):

4 ägg

6 dl socker

150 g rumsvarmt smör

3 dl mjöl

6 msk siktad kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Glasyr:

1 påse kokosflingor

2 dl socker

1,5 dl vispgrädde

75 g smör

1 dl sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Rör i smöret, tillsätt mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm stor. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 till 20 minuter.

Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt alltsammans sjuda upp. Ta ut den halvfärdiga chokladkakan ur ugnen och bred glasyren över. Grädda kakan ytterligare i ca 10 minuter tills den fått fin färg.

Mer läsning

Annons