Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caldeirada/Fiskgryta

Annons

Ingredienser:

1 kg blandad fisk och skaldjur (ex lax, sej, tonfisk, musslor óch räkor)

0,5 kg skivad potatis

0,5 dl olivolja

1,5 gul lök, hackad

1 hackad grön paprika

4 skalade, hackade tomater

3 hackade vitlöksklyftor

2,5 dl vitt vin

2 smulade fiskbuljongtärningar

salt, vitpeppar och chili

persilja

Gör så här:

Strö lite salt över fisken och ställ in den i kylen i minst en timme innan du börjar tillaga grytan.

Häll olivolja i en stor kastrull. Lägg ett lager med lök, vitlök, paprika och fisk. Fortsätt med ett lager potatis, sedan lite mer fisk följt av lök, paprika och tomater och ännu ett lager skivad potatis. Lägg på resterande fisk och avsluta med lök, paprika, tomater, fiskbuljongtärningar, salt, peppar, chili och persilja. Häll till sist över vinet och låt grytan koka under lock på medelvärme tills potatisen är mjuk ca 25 till 30 minuter.

Mer läsning

Annons