Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caesarsallad

Finhackade sardellfiléer och parmesanost ger Caesarsalladen dess alldeles speciella smak. Numera finns färdig Caesardressing som färdig dressing på hyllan i snabbköpet. Men den kan inte mäta sig med originalet; att göra sin egen Caesardressing är väl värt det lilla extra besväret.

Annons

Ingredienser: (för 4 personer)

4 kycklingfiléer

salt;peppar

300 gr blandad sallad (romansallad, frisesallad, spenat och ruccola)

1 ask cocktailtomater

2 avocado

ett par nävar färdiga brödkrutonger

Parmesanost på bit

Till dressingen:

2,5 dl rapsolja (kan bytas mot 1,5 dl minifraiche för en smalare variant)

1 ägg

3 msk färskpressad limejuice

3-4 sardellfiléer

1 stor vitlöksklyfta

1 msk vatten

nymalen svartpeppar - smaka av!

1 msk vitvinsvinäger

färskriven parmesanost

Gör så här:

Salta och peppra på kycklingen, grilla den i ugn i cirka 17-20 minuter i 200 graders värme. Låt svalna. Gör under tiden i ordning grönsakerna; skär de olika salladssorterna i medelstora bitar, halvera småtomaterna, skär avocadon i kuber och hyvla upp ungefär 3 matskedar parmesanost med hjälp av en potatisskalare. Gör dressingen genom att blanda olja/minifracihe, ägg, limejuice, finhackade sardeller, vitlök och vatten använd stavmixer och arbeta till dressingen tjocknar något. Krydda med salt, peppar och vitvinsvinäger. Färskriv motsvarande ungefär 2 matskedar parmesanost och blanda ner i dressingen. Strax före serveringen läggs sallad, tomater, avocado, brödkrutonger, parmesanflagor och den grovt skurna kycklingen upp på ett fat. Ringla några rejäla matskedar dressing över salladen och servera överbliven dressing vid sidan om.

Mer läsning

Annons