Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bavette med räkor, pesto och parmesan

Annons

Ingredienser (4 pers):

400 gr bavette (eller annan pasta, om du föredrar det)

50 gr pinjenötter

0,5 msk olivolja

400 gr skalade räkor eller kokta scampi

6 rågade msk tomatpesto

ruccolasallad

parmesanost

svartpeppar

Gör så här:

Dra igång pastavattnet och skala räkorna eller scampin medan vattnet kokar upp. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, rör om några gånger under tiden den kokar.

Rosta pinjenötterna i het panna och ställ dem sedan åt sidan. Stek räkorna eller scampin hastigt i lite olja i samma panna.Ta undan ca 0,5 dl av pastans kokvatten och riv rikligt med parmesanost. Skölj ruccolasalladen.

Smaka på pastan; häll av vattnet när den har rätt tuggmotstånd. Lägg tillbaka den i kastrullen och skeda över tomatpeston och kokvattnet.

Blanda snabbt ihop det hela och tillsätt sedan räkorna, pinjenötterna och den rivna osten. Vänd till sist ner några rejäla grabbnävar ruccolasallad och dra ett par varv på pepparkvarnen.

Servera genast med extra parmesanost på bordet.

Mer läsning

Annons