Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bananfikonmjölk med vaniljfrön och kanel

Annons

Ingredienser (2 drinkar):

1 banan

2 färska fikon

2 dl kärnmjölk eller lättfil

1 vaniljstång

2 dl mineralvatten

kanel

Gör så här:

Skala bananen, skär några skivor och lägg åt sidan för dekoration. Skär resten av bananen i mindre bitar, dela fikonen och gröp ur fruktköttet med hjälp av en sked. Kör med hjälp av stavmixer till en fin puré tillsammans med banan och kärnmjölk/lättfil.

Skåra vaniljstången på längden, ta ut fröna med vass kniv och strö ner dem i fruktblandningen.

Fyll på med mineralvatten och smaka av med kanel. Häll upp drinkarna i höga glas, garnera med bananskivor och lite kanel.

Mer läsning

Annons