Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Balsamicomarinerade jordgubbar under marängtäcke

Annons

Ingredienser:

5 l jordgubbar

5 dl socker

2,5 vaniljstänger

12 msk persikobalsamicovinäger

10 äggvitor

5 dl socker

Gör så här:

Kvarta jordgubbarna och lägg dem i en stor kastrull. Skrapa ur vaniljstängerna och ha ner vaniljkornen, sockret och balsamicovinägern i kastrullen. Koka upp och låt blandningen sjuda i någon minut. Låt bären svalna. Vispa under tiden ihop äggvitorna med sockret till en fast maräng. Hit kan du förbereda. Fortsätt med de avslutande arbetsmomenten strax innan servering. Lägg upp jordgubbarna i ett glas, spritsa över marängen och ställ in i 250 graders ugnsvärme tills marängen fått lagom färg. Bär ut desserten till buffébordet.

Mer läsning

Annons