Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Norrtälje Idrottsgala för idrottsåret 2017 – här är nomineringarna

Norrtälje Idrottsgala närmar sig med stormsteg. Den 2 februari är det dags på Culinar och nu släpps nomineringarna till priserna.
– Det är alltid lika inspirerande och roligt att plocka ut dem, säger NT:s Pove Persson.

Annons
I fjol vann simmaren Stina Gardell priset som årets kvinnliga idrottare vid Norrtälje Idrottsgala (priset delades ut av hockeystjärnan Danijela Rundqvist). Vilka vinner på galan i år?  FOTO: NT

Fredag den andra februari är det dags för den femte upplagan av Norrtälje Idrottsgala. Galan som arrangeras i samarbete mellan Roslagens Sparbanks stiftelser, Norrtälje kommun, Norrtelje Tidning och Mötesplats Roslagen, har som alltid även i år samlat fantastiskt duktiga namn och lag i de olika kategorierna.

Pove Persson är den som plockat ihop en bruttolista som sedan skalades ned till de nomineringar du ser här nedan med hjälp av Adam Persson och Cecilia Möller, kommunen, Jan Erik Svecke, Sparbankens stiftelser, Tomas Ackelman, Mötesplats Roslagen, Niclas Pärni, NT.

– Vi försöker alltid utgå från att var och en bedöms utifrån sig egen nivå, att man presterar utifrån där man befinner sig. Det är därför som till exempel seriesegrarna i division 6, Väddö IF, kommer med i kategorin Årets lag och inte BKV Norrtälje trots att de spelar i division 2, säger Pove Persson.

LÄS ÄVEN: Här är samtliga pristagare vid förra årets gala

Nu är det upp till juryn (samma namn som nämnts ovan) att utse vinnarna i respektive kategori.

Norrtelje Tidnings Pove Persson med guldankaret. Vem röstas fram som vinnare av det i år?

När det gäller NT:s speciella pris Guldankaret för årets idrottsprestation 2017 avgörs det genom en omröstning som startar inom kort och ett juryarbete där folkets och juryns röster är lika mycket värda.

Här nedan följer nomineringarna för idrottsåret 2017.

LÄS ÄVEN: Norrtälje Idrottsgala tillbaka för femte året - "Vill premiera och stimulera"

Årets lag

Rimbo IF, dam, fotboll. Är tillbaka i division 1 efter två säsonger i tvåan. Tog klivet med en delvis ny filosofi och en ny tränare.

Rimbo HK, dam, handboll. Vann division 2 och fortsatte därmed en trend uppåt i seriesystemet igen sedan laget föll ur elitserien 2011.

Väddö IF, herr, fotboll. vann division 6. Höll på att inte ens komma till start i seriespelet på grund av spelarbrist. Men situationen löste sig och istället slutade laget som seriesegrare i division 6.

Årets kvinnliga idrottare:

Cassandra Tollbring, handboll. Rimbotjejen vann SM-guld med H65 Höör (27–25 i finalen mot Sävehof), kom tvåa i skytteligan, 130 mål. Sedan blev det flytt till Norge och proffsäventyr i Larvik.

Michaela Johansson, fotboll. Vann, framför allt efter en mycket stark höst, skytteligan med sina 19 mål när Rimbo tog klivet upp i division 1.

Alexandra Bjärrenholt, handboll. Gjorde en suverän säsong i sitt Skuru (föll i SM-semifinal med 2–3 i matcher mot Sävehof, vilket bland annat ledde till seger i elitseriens skytteliga. 142 mål. Vann också titeln "mest effektiva spelare".

Årets manliga idrottare

Jerry Tollbring, handboll. Rimbosonen tog ett trejde SM-guld med Kristianstad, gjorde succé i VM (uttagen i världslaget), nominerad till "världens bästa" och fenomenal proffsdebut i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Eddie Läck, ishockey. Fick äntligen göra VM-debut vilket gav ett VM-guld för Norrtäljekillen som blev tredjemålvakt i laget sedan "Henke" Lundqvist anslöt.

Christian Sparrenlöv Fisher, biljard. Norrtäljebon gjorde ett fantastiskt SM, vilket gav fyra medaljer av fyra möjliga (ett guld, ett silver och två brons). Spelade också till sig ett EM-silver under säsongen.

Årets tränare/coach

Harald Luther, fotboll, Rimbo IF dam. Kom in med nya ögon, ny filosofi och ett mer offensivt tänk i laget. Vilket, när det satt sig, gav uppflyttning till division 1 och en final i Upplandscupen.

Jonas Rosenqvist, handboll, Rimbo HK dam. Långsiktigt och metodiskt arbete har vänt Rimbos kurva i seriesystemet uppåt igen. Nu är laget tillbaka i division 1 och i den utvecklingen har Rosenqvist stor del.

Jens Alstermark, fotboll, Väddö IF herr. Väddö IF hade inte de bästa förutsättningarna när seriespelet skulle inledas. Tanken fanns på att lägga ned. Men en kraftsamling gjorde att laget kom till spel och det gav serieseger och en plats i divison 5.

Årets team

Leif Storäng/Robin Storäng, MC, sidovagn. Rånäsduon hade ett fint år med SM-guld i både backe och isbana. Far och son Storäng visar allt mer och bättre samspel vilket är grundläggande i tävlingsformen.

William Söderlind/Marcus Grönwall, båtracing. Bytte till i år klass till offshore 3X och dominerade fullständigt. Vann rubbet, sju segrar, i RM (fanns inte en officiell SM-serie då klassen var ny) och de totalvann även prestigefyllda tävlingen i Smögen.

Rasmus Hamrén/Madelene Samuelsson, båtracing offshore. Vann SM-guld efter en seger och fem andraplaster i offshore 3A. Vann även en EM-deltävling och var mycket nära guldet då ett grund satte stopp (vann bronset).

Norrtelje Tidnings Guldankare för årets idrottsprestation (motiveringar kommer inom kort då omröstning startar)

Rimbo HK, dam, handboll

Rimbo IF, dam, fotboll

Väddö IF, herr, fotboll

Cassandra Tollbring, handboll

Michaela Johansson, fotboll

Alexandra Bjärrenholt, handboll

Jerry Tollbring, handboll

Eddie Läck, ishockey

Christian Sparrenlöv Fisher, biljard

Leif Storäng/Robin Storäng, MC sidovagn

William Söderlind/Marcus Grönwall, båtracing

Rasmus Hamrén/Madelene Samuelsson, båtracing

Tobias Svärd, folkrace.

Mer läsning

Annons