Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Jan Engström

Annons
Jan Engström.

Det var med en stor sorg i hjärtat som vi på Länna/Riala-enheten fick beskedet att Jan Engström hastigt gått bort den 10 januari 2018.

Vi kommer minnas alla fina adventsstunder och jul- och sommaravslutningar, där han stod vid ”rodret” och på sitt värdiga och alltid humoristiska sätt fick publiken att lyssna och fånga in en speciell stämning som bara Janne kunde förmedla.

”Janne, kan du inte berätta för oss?” Ja, det var en vanlig fråga han fick av de många elever han mött, för visst kunde Janne hur många historier som helst om bygden, människor och livet här runt omkring Bergshamra, som han delade med sig av glädje. En lärare med stor kunskap och visdom, med glimten i ögat, alltid nära till skratt och som kunde lyfta livets kluriga existentiella frågor.

Att vara en nyexaminerad lärare och få möta Janne var tryggt och han har övertygat unga lärare med: ”Att vara lärare är toppen!” Eller som han sa till några elever en gång då de frågade honom vad som var bäst med att jobba som lärare: ”Jo, men det är bra att jag har något att göra på dagarna” – för att sedan skratta tillsammans med eleverna, för de förstod precis vad han menade: Att hans arbete var viktigt, roligt och att han älskade att möta alla dessa elever mellan 1975-2007, för att sedan finnas med som vikarie efter sin pensionering.

Många av de elever som idag går på vår enhet har föräldrar som har haft Janne som lärare och vi vet att han lämnat just det där vi kallar ”Länna-andan” kvar hos oss.Saknaden efter vår Janne kommer att vara stor och alla tankar går till hans nära och kära.

Lärare och många, många elever genom åren på Länna/Riala-enheten

Mer läsning

Annons