Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen försvårar för transportföretag

Regeringens förslag om olika avgifter och skatter, som till exempel kilometerskatt och flygskatt, är direkta hot mot transportnäringens utveckling, skriver företrädare för Transportföretagen.

Annons

En väl fungerande transportnäring är en förutsättning för att vårt avlånga land ska fungera. Bara i Stockholms län sysselsätter våra medlemsföretag drygt 40 800 personer. Men det finns ett antal frågor som på sikt kan hämma en fortsatt positiv utveckling av transportnäringen.

Regeringens förslag om olika avgifter och skatter, som till exempel kilometerskatt och flygskatt, är direkta hot mot transportnäringens utveckling. Skatter, avgifter och styrmedel måste utformas för att stödja entreprenörerna och inte försvåra för dem.

Bara i Stockholms län sysselsätter våra medlemsföretag drygt 40 800 personer

Företagens kompetensbehov är en fråga som ligger högt på agendan. Regering och ansvariga myndigheter måste tillsammans med transportbranschen se till att fler personer söker sig till branschen. Om vi inte lyckas kommer det i framtiden innebära ett hot mot tillväxten.

I dag upplever företagen att det inte görs tillräckligt från regering och myndigheter för att minska ”regelkrånglet”. Flera regler och ökad byråkrati innebär hot mot nyanställningar och är också en effektiv broms mot utveckling och ökad tillväxt för företagen.

Företagens kompetensbehov är en fråga som ligger högt på agendan.

Om transportnäringen inte fungerar och inte kan fortsätta att utvecklas kommer det att få långtgående konsekvenser. Vår uppmaning till regeringen är att sluta lägga förslag som hämmar och stoppar transportföretagens utveckling. Det behövs en väl fungerande transportsektor för att hela Sverige ska leva.

Matias Dahl, vd Transportföretagen

Hans Johansson, förhandlare, Transportföretagen

Lars Cronlund, förhandlare, Transportföretagen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons